Appels en Peren

Groene Hart Fruit Smorenburg         

De Sinaasappelman is een samenwerking aangegaan met het familiebedrijf van Ariën en Annet Smorenburg uit Montfoort zodat ook liefhebbers van appels en peren terecht kunnen bij De Sinaasappelman.
Ariën en Annet Smorenburg hebben vanaf 1980 het reeds lang bestaande familiebedrijf voortgezet. Zij hebben een jarenlange ervaring en traditie in het telen van appels, peren en ook andere fruitsoorten. Dit doen zij zoveel mogelijk op biologische wijze. 

Na een aantal smaaktesten hebben wij gekozen voor de Wellant appel. De Wellant is een opvallende verschijning met zijn klassiek rode blos en robuuste formaat. Wellant kent een rustige groeiperiode, waarin hij het beste van de natuur tot zich neemt. Maar de Wellant is vooral een appel met een intense fijne zoete smaak en dus kwam deze appel als winnaar uit de bus. Het Wellant appelseizoen loopt afhankelijk van het weer van december tot en met juli.  Omdat de Wellant op een gegeven moment op is hebben wij de Elstar gekozen als opvolger. Deze komt qua smaak het meest in de buurt van de Wellant.

Als soort peer hebben wij gekozen voor de Conference, de Conference is sappig en iets korrelig van structuur. De schil is vrij stevig en daarom is de Conference heerlijk om uit het vuistje te eten maar ook in salades doet deze peer het goed.
De Conference is van oorsprong een Engels perenras. Vanwege zijn goede houdbaarheid en smaak is deze peer erg populair.

Wij bieden zowel de Wellant en de Conference aan per 3 kilo maar u kunt ook kiezen voor een mix.

Prijzen appels en peren (Streekfruit uit Montfoort).

  • Appels (Wellant) 3 kilo € 6,50
  • Peren (Conference) 3 kilo € 6,50
  • Appels/peren gemengd 3 kilo € 6,50 (½ appels en ½ peren).

Als u al klant bent hoeft u niet ons aanmeldformulier in te vullen maar kunt u uiteraard volstaan met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. omdat wij uw gegevens al hebben.

Bent u nog geen klant, kunt u hier aanmelden en bestellen.

 

DSCF3718 1024x768