Appeltaart met sinaasappel-kaneelroom

mesenvorkGebak  klok 90 minuten  persoon 8 personen

appeltaart

 

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram boter
  • 1 eidooier
  • 250 gram gedroogde abrikozen in stukjes
  • 100 milliliter sinaasappelsap
  • 8 bitterkoekjes in stukjes
  • 2 eetlepels custardpoeder
  • 3 eetlepels kaneel
  • 750 gram stevige appels geschild, in stukjes
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • 3 eetlepels suiker

Voor de sinaasappel-kaneelroom

  • 250 milliliter crème fraîche
  • 2 eetlepels sinaasappelmarmelade

Bereidingwijze

Meng de bloem met de basterdsuiker en een mespuntje zout.
Snijd de boter met 2 messen in kleine stukjes en schep deze door de bloem.
Voeg de eidooier toe en kneed met koele handen tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg iets uit en druk uit op de bodem en langs de rand van de taartvorm.
Zet de vorm met het deeg afgedekt in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verwarm de abrikozen met het sinaasappelsap zonder te koken.
Meng de bitterkoekjes, abrikozen, custardpoeder en 2 theelepels van de kaneel door de appels.
Verdeel deze vulling over de taartbodem.
Bestrooi met de amandelen, gemengd met de suiker en bak de
taart net onder het midden in de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
Meng de ingrediënten voor de sinaasappel-kaneelroom met de rest van de kaneel.
Serveer de appeltaart met de room

Benodigde materialen

Oven, taartvorm 26 cm