Kabeljauwpakketje met sinaasappel

mesenvork Hoofdgerecht  klok 30 minuten  persoon 4 personen

kabeljauw

 

Ingrediënten

  • 600 gram (diepvries)kabeljauwfilet, eventueel ontdooid
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 sinaasappels
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 500 gram Italiaanse of Hollandse roerbakgroenten
  • 1 eetlepel gehakte Italiaanse kruiden (basilicum, tijm, oregano) of 1 theelepel gedroogde tijm
  • 4 plakjes belegen kaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verdeel de kabeljauw in 4 porties en bestrijk de vis met de mosterd.
Schil de sinaasappels dik en snijd ze in plakken.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de groenten 2-3 minuten. Schep de kruiden erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Leg 4 stukken aluminiumfolie naast elkaar en verdeel de groenten erover.
Leg de vis erop en verdeel de kaas erover. Leg de sinaasappelplakken erop en besprenkel met de rest van de olie.
Vouw de pakketjes dicht en leg ze met de opening naar boven op een bakplaat. Gaar circa 15 minuten in het midden van de oven.

Tip: Lekker met gebakken aardappels, rösti of aardappelpuree. Vervang de roerbakgroenten door gebakken prei en voeg 1 eetlepel kappertjes toe. De pakketjes zijn ook lekker met zalm in plaats van kabeljauw.

Benodigde materialen

Oven, bakplaat, aluminiumfolie