Peren cake met kardemom

mesenvork Gebak  klok 15 min. en 50 min. oventijd.  persoon 12 personen

perencake met kardemom

 

Ingredi├źnten

  •  100 gram roomboter
  •  130 gram rietsuiker
  •  1 tl. vanille-extract
  •  2 eieren
  •  175 ml. halfvolle melk
  •  200 gram zelfrijzend bakmeel
  •  2 tl. gemalen kardemom
  •  mespunt zout
  • 4 (eet)rijpe peren 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verkreukel een vel bakpapier en bekleed de springvorm of ovenschaal ermee, zodat de vulling er niet uitloopt.

Smelt de boter met de rietsuiker in een steelpan op laag vuur. Roer af en toe. Neem van het vuur en laat iets afkoelen. Voeg het vanille-extract toe.

Klop ondertussen de eieren los met de melk. Zeef het bakmeel, de kardemom en het zout. Schil de peren, snijd in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

Meng al roerend met een garde de gesmolten boter door het mengsel. Spatel het bakmeelmengsel erdoor. Verdeel de peer over de bodem en giet het beslag erover.

Bak de cake in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Controleer na 45 min. of de cake gaar is. Steek hiervoor de sateprikker in het midden van de cake. Als de cake gaar is komt de sateprikker en schoon uit. 

Haal de cake uit de oven en laat hem 1 uur afkoelen. Verwijder wel na 15 min. de rand van de springvorm. 

Bewaar de cake buiten de koelkast.

 

BEVAT: p.p. 205 kcal. - 4 gr eiwit - 8 gr vet - 29 gr koolhydraten - 0.4 gr zout - 1 gr vezels.

Benodigde materialen

Bakpapier, sateprikker, springvorm of ronde ovenschaal ├ś 24 cm. ingevet.