Appelmoes met sinaasappel en gember.
Bijgerecht
15 minuten
4 personen
|
Ingrediƫnten
|
Bereidingswijze:Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Halveer de kwarten. Schil en rasp de gember. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Breng de appel met de gember, het sinaasappelsap en -rasp en de rietsuiker aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de appel in 15 min. op laag vuur gaar worden. Pureer de moes grof met een pureestamper of heel fijn met een staafmixer. Laat afkoelen en bewaar de appelmoes afgedekt in de koelkast.
BEVAT: p.p. 175 kcal - 1 gr eiwit - 0 gr vet - 41 gr koolhydraten - 0 gr zout - 3 gr vezels. Gluten- en lactosevrij. |
Benodigde materialenPureestamper. |