Stoofperen in witte wijn met kruidnagel

mesenvork Bijgerecht  klok 65 minuten  persoon 6 personen

stoofperen in witte wijn

 

Ingrediƫnten

  • 1 kilo grote stoofperen (Gieser Wildeman)
  • 750 ml. droge witte wijn  
  • 100 gr kristalsuiker
  • 10 kruidnagels 
  • 1 kaneelstokje
  •  1 sinaasappel schoongeboend

Bereidingswijze:

Schil de peren met een dunschiller. Laat het steeltje eraan zitten.

Breng de peren met de wijn en suiker aan de kook. Voeg de kruidnagels en het kaneelstokje toe. schil met een scherp mesje of dunschiller of rasp de helft van de oranje schil van de sinaasappel. Voeg toe.

Zet het vuur laag en laat met deksel op de pan 45 min. koken. Laat afkoelen in het kookvocht. 

 

BEVAT: p.p. 200 kcal - 0 gr eiwit - 0 gr vet - 38 gr koolhydraten - 0 gr zout - 3 gr vezels.

Gluten- en Lactosevrij.

 

Ook als nagerecht met een bol vanille-ijs en/of slagroom erg lekker.

Benodigde materialen

Dunschiller.