Appeltaart met spijs
Gebak
70 minuten
10 personen
|
Ingrediënten
|
Bereidingswijze:Meng de bloem, suiker en het zout. Snijd de boter klein, voeg toe en vorm een kruimelig deeg. Voeg 1 ei toe en kneed tot een soepel deeg. Wikkel in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden. Rol het deeg met de deegroller uit op een met bloem bestoven werkvlak. Bekleed hiermee de bodem en randen van de springvorm tot halverwege en prik gaatjes in de bodem. Leg bakpapier op het deeg en vul met de blindbakvulling (bijv. witte bonen). Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven bijna gaar. Neem uit de oven ene verwijder de vulling en het bakpapier. Laat de bodem afkoelen en bestrijk vervolgens met 1 eetlepel jam. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop 2 eieren luchtig. Roer met een vork het rasp en amandelspijs erdoor. Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Besprenkel met het citroensap. Verdeel de spijs over de taartbodem, leg de appel erop en bestrooi met de kaneel. Bak de taart ca. 30 min in het midden van de oven. Bestrijk met 3 eetlepels jam en laat afkoelen.
BEVAT: 340 kcal - 7 gr eiwit - 13 gr vet - 47 gr koolhydraten - 0,2 gr zout - 3 gr vezels.
Lekker met slagroom en/of ijs.
|
Benodigde materialenDeegroller, springvorm Ø 24 cm., bakpapier en 1 kilo blindbakvulling. |