Gekarameliseerde Conference Peren

Gekarameliseerde Conference Peren

Ingrediënten:

4 Conference peren, geschild, gehalveerd en klokhuis verwijderd
2 eetlepels kokosolie
2 eetlepels honing (optioneel, afhankelijk van persoonlijke voorkeur)
1 theelepel kaneelpoeder
Een snufje zeezout
50 gram gehakte noten (walnoten, amandelen, of hazelnoten)


Instructies:

Verhit de kokosolie in een grote pan op middelhoog vuur.

Leg de gehalveerde peren met de platte kant naar beneden in de pan.

Voeg de honing (indien gebruikt), kaneelpoeder en een snufje zeezout toe. Laat de peren karamelliseren tot ze goudbruin zijn, draai ze dan voorzichtig om.

Voeg de gehakte noten toe en roer voorzichtig, zodat de noten bedekt zijn met de karamel.

Laat het geheel nog een paar minuten sudderen totdat de peren zacht zijn en de karamel dikker wordt.

Serveer de gekaramelliseerde Conference peren warm, eventueel met een schepje Griekse yoghurt of een bolletje vanille-ijs.

Voedingswaarde en Calorieën (per portie voor vier personen):

Ongeveer 150 calorieën per portie, afhankelijk van de grootte van de peren en de gebruikte hoeveelheden. Deze gekarameliseerde Conference peren bevatten gezonde vetten uit kokosolie en noten, evenals natuurlijke suikers uit de peren en honing (indien gebruikt). Ze zijn ook een goede bron van voedingsvezels en antioxidanten.
Dit recept biedt een heerlijk gezonde en smaakvolle manier om van Conference peren te genieten, met een vleugje karamel en noten voor extra crunch.

Terug naar blog